FOTOGRAF ROLAND HEJDSTRÖM

VÅN 2, NEDSTRÅKET

Från lådkameran och det svartvita mörkrummet till dagens moderna, digitaliserade bildproduktion - i mitt tycke en spännande fotografisk utveckling. Verktygen har förvisso förändrats en hel del, men den viktigaste drivkraften är fortfarande densamma, lusten och viljan att skapa bra bilder! Drygt femtio år har gått sedan jag gjorde mina första avtryck. Kodak Brownie hette kameran om jag inte minns fel och de första egenhändigt gjorda kopiorna tonade magiskt fram i ett tillfälligt riggat labb. Jag kan ännu minnas doften av fixet liksom av T-spriten som användes för högglanstorkningen.

 

De första stapplande stegen i fotografins värld följdes av praktik på en porträttateljé i Visby, fotoskola i Göteborg, jobb inom beställningsfilmsbranschen, diverse fristående kurser, reprofotograf m m. Idag jobbar jag med en blandning av uppdrag och egna projekt och har dessutom lång erfarenhet av att printa bilder.

Trots många år som fotograf försöker jag fortfarande se världen med nya ögon och att känna glädjen när bilden “sitter där” och kanske är det just det som är min drivkraft.

GOTLANDS KULTURRUM

är ett gotländskt kluster av kulturföretagande och en levande mötesplats.

KONTAKTA & BESÖK OSS

info@gotlandskulturrum.se

Specksrum 4, Visby

ÄR DU INTRESSERAD AV LOKAL?

maila oss på info@gotlandskulturrum.se

Är du intresserad av att veta mer om Gotlands Kulturrum, 

skriv upp dig i vårt nyhetsbrev.

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

Region Gotland logotyp
Logotyp Tillväxt Gotland
Logtyp Svensk Form Gotland
Logotyp Rosa Gården
Logotyp Kulturens Bildningsverksamhet
Kulturbrygga logotyp